lördag

idag har jag och min mamma varit i barkaby och besökt diverse butiker och varuhus och köpt nya lakan, servetter, blomsterlökar samt en brödrost eftersom vår gamla gick sönder förra veckan. Vi har druckit kaffe och ätit rostat bröd med hemmagjord svartvinbärsmarmelad (min absoluta favoritmarmelad!!!!!) varpå vi möblerade in saker i vårt förråd som stått tomt hela sommaren pga fiberinstallering och i botten av en låda med täljverktyg hittade vi en aftonbladet från 9 september 1983. Vi läste lite om Björn Borg och inbrott hos Palme och om folk tyckte att privata tandläkare borde förbjudas eller inte.
    Senare lagade vi middag och jag letade billiga boenden på gotland/ i köpenhamn/ riga. Vill ju åka någonstans. Tittade på pluras kök och nu tänker jag gå och lägga mig i min nybäddadesäng som luktar tvättmedel och sovasovasova så länge jag vill.

torsdag genom en mobilkamera

igår tog vendela körkort (!!!!!!!!!!!!!) och det firade vi med prinsesstårta i estethallen
 
 
minsa bästa!
vi gjorde ett besök i den nya secondhandbutiken i centrum innan de stängde. Jättefint och fräscht var det och vi unnade oss lite nytt.
sedan promenerade vi till biblioteket där vi tyvärr inte hittade boken vi sökte men vi såg en luftballong på vägen och alltså tror nästan att denna dag slår onsdagen i brahet, det är väldigt jämnt i alla fall om man nu ska försöka rangordna dagarna.
 

"vi vill ju typ göra samma saker"

 
och trots att mina skor läcker så jag blir blöt om fötterna när jag går till och från tåget och paraplyet är trasigt och spretar åt olika håll och att jag fortfarande inte riktigt förstår sambandet mellan förändringshastigheter så har denna onsdag varit en av de bättre dagarna denna vecka. Och hjälp vad veckorna går fort förresten!

23.03

min fotolärare, nils och vendela från i fredags samt karl-bertil jonsson i norrköping igår.
 
Försöker plugga matte men ingenting ingenting ingenting går in. Vill just nu bara att det ska vara fredag eller rentav ta studenten . Funderar på att lära mig surfa någon gång, och snorkla i kristallklara vatten. Imorgon har jag två fotolektioner på rad och vi ska ha med oss ytterkläder (det har man väl varje dag?) för vi ska på fotopromenad. Vi har nog världens bästa fotolärare för ingen kan vara lika rolig engagerad entusiastisk osv.
  
Osammanhängande och sådär, nu: sova.

projektarbete:
idag var vi i skolan klockan åtta och det var tyst och lugnt och jag kan förstå liknelsen mellan min skola och ett mentalsjukhus när de pissgula väggarna inte reflekterar det halvdunkla ljuset från lamporna utan den enda ljuskällan är fönstret allra längst bort i änden av korridoren. Man skulle kunna föreställa sig det typiska skräckfilmsscenariet där någon mörk gestalt hastigt skymtar förbi och skymmer ljuset ni vet.
   Annars var väl skelettet i labsalen det mest skräckinjagande denna förmiddag men han stod mest still och iaktog oss när vi mätte pH och kvävehalt osv.

nina:


hej bloggis.

Rullar genom ett skogstäckt landskap, på väg genom Sverige. Än är löven gröna men högst upp i trädkronorna skymtar små färgskiftningar. Som sig bör i september. Tänkte lyssna till budskapet i min väns amanda bloggtitel och alltså inte vara tyst. Och ja ni läste rätt amanda the one and only har skapat sig en ny blogg. Här hittar ni den. 
      Idag har jag tagit skolfoto och det var det värsta på länge för jag var tvungen att sitta på golvet i jungfruställning. Känns det inte för det första lite dagisaktigt att sitta på golvet?? För det andra, i en stel jungfruställning (lutad mot killen i mitten som satt som en skräddare)???
      Nog om det. Fick i alla fall lite respekt när jag sade till några rökare att de tyvärr inte får röka på skolans område.
 
 

grapefruit1 september
gick från brottby till domarudden och åt äppelmuffins som vendela bakat bl.a.

Earth piece: listen to de sound of the earth turning. (1963 spring)

vill helst att det ska bli helg nununu för jag längtar efter göteborg och allt vad det innebär. Imorgon ska jag på exkursion med klassen och jag hoppas innerligt att jag hamnar i en grupp som går att sammarbeta med då senaste veckan har visat på att flera personer i klassen uppenbarligen har svårigheter med arbete i grupp. ( naturvetare arbetar helst individuellt, beblanda dig inte i deras studier!! )

 

några (av många) bra saker med skolan:
det finns en Birk II, internationell men dock ej lika brunbränd som riktiga Birk.
att sitta och diskutera framtiden i biblioteket innan man börjar (när man egentligen tänkt göra läxor)
man får åka på exkursion och låtsas att man blir ett med naturen.
nåt gammalt
17.34

"jag är så imponerad och tycker att du är jätteduktig och jag hoppas innerligt att du får något bra för det här. Jag vill att du ska veta det." 
 
 

tjugofemte augustivendela+sol+loppis+tre glassar för tjugo

RSS 2.0