sista december

idag har jag till exemepl åkt tvåsittlift med en österikisk skidlärare som sjöng och frågade om jag pratade engelska eller tyska och vi pratade om vädret och om skidsystemet och så frågade han om Anja Pärsson kommer från Åre vilket jag förklarade att hon inte gör. Sedan önskade han mig gott nytt år på svenska, jag fick hjälpa honom lite med uttalet innan jag önskade honom detsamma.
 
(dock synd: det var inte en sådan där ung snygg skidlärare utan han var ju ca 50 om man avrundar nedåt)

december 30.

idag har min mor och far varit gifta i tjugotre år. De är världens bästabästabästa.

amanda


fira jullov:

 
igår åkte vi till vendela i lindholmen och lagade pizza med champinjoner tomat mozarella och ruccula. Amanda sjöng och spelade så fint och vi gjorde oss i ordning osv. Sedan åkte vi och mötte upp våra klasskamrater på tegelbruket för vi skulle fira jullovet och vore det inte för min klass hade vi nog kommit hem tidigt den kvällen. Tegel alltså... föredrar baba-onsdag!
 
(sa vi sightseeing nästa fredag!?)

åka pulka:

 
något inspirerade av en viss rudolf andersson osv. förutspår nästa års julkalender, sunes jul - pulkapappans återkomst

helgen:

i torsdags tog jag åter ner övernattnigskitet från vinden och i fredags åkte jag och hämtade Nina på arlanda. Vi har virrat omkring på snomoddiga gator i ett snöyrigt stockholm, druckit varm choklad med grädde och ätit tapas på kungsholmen (mmmmm, paella patatas bravas vitlöksmarinerade scampi kycklingspett fikon osv), druckit öl samt åkt pulka.
BRA helg!!!

misärdag

vill bara ha fredag NU

i lördags:

 
madde hade fixat så himla fint och mysigt och hon jag amanda vendela paulina och tove drack glögg och doppade pepparkakor i ädelostdipp. (och det var helt stjärnklart och snön knarrade under fötterna och kylan bet i kinderna)

ljuset blir större när natten tar form och värmen blir mer värd i storm.

(han ringer och säger det mörker du ser gör att stjärnorna märks lite mer)
 
leker svart ochs vårt typ. (dock: varför växer mitt hår så snabbt???? ogräs.) Vendela hittade en polotröja åt mig i fredags som jag köpte för 39 kronor, mitt bästa plagg just nu. Brutalt skön när det råder snöstorm ni vet. Varför är det inte snökaos oftare?? Tycker det är mysigt/spännande ju. (har dock medkänsla för er som ogillar det samt behövt frysa/ställa in resor/annat jobbigt pga vädret)
 
annars: hade en bra men konstig lördag, lärde mig om stjärntecken och pratade skånska osv. planerar en kupp angående övernattning i skolan. studiofotograferar+gör avslappningsövningar och får skrattattack. äter pepparkakor med brie innan idrotten. och "alla hipsters kommer frysa öronen av sig".

vintern kom

 
vi har tänt första ljuset och idag hittade pappa en billig resa till st anton. på tisdag åker oscar och kommer inte hem förrän i mars.

RSS 2.0