Utkast: Mars 31, 2011



Vi skulle kunna skaffa os en liten båt, så kan vi ro över sjön till varandra. Haha. Skojja.


Puss.

i sing i swim

lyssnar på den här 

Jag tycker så mycket om onsdagar, för i skolan är det en ganska lugn dag, speciellt varannan vecka då jag inte har någon fysiklabb. Sedan slutar jag redan fem över tre och kan åka hem och dricka kaffe och läsa tidningen i lugn och ro och är jag riktigt effektiv kan jag få så himla mycket gjort innan jag vandrar nerför backen till kyrkan. Och idag var det en sådan fin promenad för det var ljust och om jag tänkte bort jackan och halsduken och snön som fortfarande täcker sjön, så kändes det nästan som en sådan där varm skön sommarkväll ni vet... När jag gick hem sedan var det helt stjärnklart och jag frös knappt, fast det brukar jag ju inte göra när jag går hem från kyrkis, trots att det är flera flera minusgrader. Det är så fint och sitta på golvet eller i mjuka soffor och prata och mysa och jaaa det är så bra och man blir så varm liksom.


Jag vill så  hemskt gärna ha sommar nu.

Dröm sött.



"Oh Captain, my Captain!"

Tihi, man blir ju så glad av när solen skiner och asfalten är helt torr och fåglarna kvittrar och det leker en massa barn ute på gården. Som det där ämnet som finns i tomater, vad det nu hette, som i alla fall låter som något som gör en lycklig.

Jag tycker till och med inte att det känns jobbigt att ta fram matteboken!

PUSS

min mage pratar och eftersom jag ändå inte förstår vad den säger tycker jag faktiskt att den lika gärna kan hålla tyst. den pratar ju inte tyst heller.

Efter andra lektionen satte jag mig på tåget och åkte in till stan, köpte med mig lunch från seveneleven och promenerade i solen ner till mitt gamla jobb (töntig tjej men det kändes lite kul att skriva). De är så snälla,  jag fotade lite till mitt bildreportage och smakade choklad och pratade. Sedan gick jag lite snabbare tillbaka till tåget och kände att skorna inte var vidare promenadvänliga. Träffade en gammal bekantpå tåget och väl tillbaka i skolan hade jag två lektioner och efter det var jag duktig och satt kvar och jobbade matte. Och nu sitter jag här. Min dag i ett nötskal.

puss.

ps. Idag är en undantagsdag, snart är det dock påsk. Det gjordes massor med marsipanägg på Ejes.


agata

En sak som är bra är att trots att vi inte träffats på flera veckor så är det precis som det alltid varit. Utan att riktigt tänka går vi milslånga promenader mitt i natten, värmer oss med var sin kopp te när vi väl kommer in igen och ser halvsovandes på en gammal Beckfilm som vi redan sett säkert flera gånger. Sedan lånar jag en tröja och vi drar fram madrassen bakom sängen och jag äter lite tandkräm för jag har ju ingen tandborste med mig och sedan somnar vi. Och allt är så himla mycket Elin och Elin. Det gör mig så glad.

Och att vakna på madrassen på golvet och det är sommartid och vi äter frukost och dricker kaffe och solen skiner in genom fönstrena och vi skyndar oss lite för Elin ska träna och trots mina trötta ben går jag med så lätta steg hemmåt.



och jag tittade igenom vår gamla blogg och hittade några inlägg från sommarens frankrikeresa

men den bloggen kommer inte ni in på för den är lösenordsskyddad, men en bild därifrån får ni se, mest för att jag är lite stolt över mig själv. Så stor skillnade är det ju fakiskt inte på mina små bakverk, och dem vi köpte i Bordeaux.


Det känns som jag har stått i köket mest hela dagen (jag ska bli hemmafru).

Puss.



never let me go

Igår bjöd Amanda och Vendela mig på middag och sedan såg vi en sådan otroligt fin och hemsk film som nog är den sorgligaste jag sett. Åh Vendela var så söt, hon kunde inte sluta gråta fastän nästan hela biosallongen var tom på folk och eftertexten var slut.






Sedan kom min bror och mötte mig så jag slapp gå ensam i mörkret från tåget.


.

tänkte mest bara säga att solen skiner, det är våffeldagen (vi har smet kvar från igår =mellis), helgen kommer bli grym och det finns en bra tjej söderut som jag saknar litegrann.

imorgon är det fredag och efter klockan elva kan jag förhoppningsvis gå med lite lättare steg



Har suttit på golvet i mitt rum och pratat i teleflax och spelat lite gitarr och lyssnat på musik.

Ska nog försöka sova snart. Taggar inför biologiprovet imorgon, har inte varit nervös inför ett prov på länge, känner lite press.

Dröm sött.

"inte för att skryta men jag har faktiskt skjutit ett vildsvin"



Idag hamnade vi på Saturnus ändå och eftersom det återigen är måndag och jag har gått in i fastan igen, så fick jag nöja mig med en croissant (för det måste ju tillhöra kategorin bröd?) och enbart njuta av att se på bullarna. Mina vänner är så otroligt bra!

Har lyssnat på poesi på södra teatern ikväll och det var mysigt och fint och lite svårt.

Dröm sött.

enkla eukaryota organismer



har suttit ute i solen och pluggat biologi idag och det kändes riktigt bra, men när jag för en stund sedan kom på att jag kanske borde kolla igenom powerpointen också kände jag mig ganska lost. Allt detta om bakterier, jag måste ha sovit under dem lektionerna eller hann klassen gå igenom ALLT det där den lektionen som jag var borta..?

Tänker faktiskt sova nu (som om jag inte redan sovit mycket denna helg, igår hade jag ju så tråkigt att jag gick och la mig strax efter tio..!)

puss

yellow submarine

vaknade egentligen först av atts solen sken in rakt på mig, men låtsades vakna av famljen som kom in och sjöng och gav mig ett stooort paket, som senare visade sig innehålla flera små paket innehållande detta:



Jag åt frukost osv. och gick jag för att möta Emma och Rebecca som var de två av femton bjudna som kunde komma på mitt planerade fikabesök. Vi åkte till stan och upptäckte att fiket vi tänkt gå till var så fullt att vi inte fick plats, så vi gick vidare och hamnade på ett annat ställe, med utsikt över kungliga biblioteket och irländare med kilt och säckpipor. Sedan promenerade vi genom Humlegården tillbaka till tåget.




Eftersom mamma var sjuk blev det inget släktkalas, så eftermiddagen spenderade jag, lite rastlös, sittandes på golvet i mitt rum med gitarren och en bok.
Mot kvällen lagade pappa och jag rostbiff med pesto, pinjenötter, parmesan, basilica och klyftpotatis.



........................

har intorkad avokado på min pyjamas och imorgon ska det tydligen snöa hela dagen

men jag börjar sent och har håltimme och lång lunch och biologi, datakunskap och bild. Softis.

Nu ska jag läsa lite HP, jag har kommit lite ur fas, måste börja läsa lite mer och komma in i den igen så den tar slut någon gång (så jag kan börja med nästa).

Dröm sött.

sex porr och döden

Gick extra tidigt till tåget imorse/nästan förmiddags eftersom jag hört att det skulle vara lite krångel i trafiken. Mitt tåg kom dock självklart i tid, så jag fick stå och vänta ett tag men det var chill för jag stod i solen och läste tidningen och frös bara lite om händerna. Och när jag klev på tåget blev jag nästan bländad trots att jag hade solglasögon på mig för Ellen, Clara och den stora stjärnan solen blev lite mycket på en gång. Dagen började så underbart fint! Och rullade sedan lite segt på kanske, jag hade nog förväntat mig mer av våran livskunsapsdag, men den var bra på sitt sätt och när klockan var tio över fyra fick vi äntligen gå hem. Och då hade klockan blivit så mycket att det bara var jag och Vendela som kunde ha kafferep i mitt rum. Rebellisk som jag är skolkar jag från träningen som är slut om en halvtimme. (Ska starta en ny blogg som heter snart sjutton år och rebell)

Lite hur det har sett ut ungefär





Ps1. Nästan synd att jag inte har en bild på Amanda från idag, men hon var så otroligt snygg!
Ps2. Jag råkade nästan lura in Vendela på en trädgård vid kemtvätten... Bra vägbeskrivare!

sprang fram och tillbaka i en idrottsal och lyssnade på pipljud. kult

Visst har jag inte sagt att jag var på bio i lördags med några gamla (och nya) vänner? Black Swan såg vi och den var bra!! Väldigt fin och bitvis lite läskig och äcklig och jag försökte gömma mig bakom Fredd men det gick inte så bra för hon försökte gömma sig bakom mig.

Ska leta upp något gammalt Mauro och Pluras kök-avsnitt och se på. Imorgon har vi livskunskap hela dagen och sedan ska jag ha kaffebjudning.

Puss.

(en sak som är kul är hur mycket språkes påverkas av dem man umgås med)

heart skipped a beat

sitter och gör annat när jag egentligen borde plugga matte.

imorse fick jag gå jättefort till tåget och jag snubblade omkring i allt grus

Imorse var det helt underbart väder och jag jag förutspådde en riktigt bra dag, vilket senare visade sig stämma. Dock är ju inte snöblandat regn så kul. Jag är inte riktigt sugen på att träna i alla fall.




åttonde mars/ internationella kvinnodagen/ semmeldagen

Idag boxades vi på idrotten och på livskunskapen pratade vi om våld, men det bäst med idag var nog när vi slutat och jag, Amanda och Vendela gick och köpte semlor. Dock var semla nummer två något godare.

PUSS

jag tog en kula för dig jag fick en smula tillbaks

(rubriken är mest ett internt skämt som ingen föstår)

Idag har jag agerat gubben i lådan, jag tykcer faktiskt att jag gjorde det mycket bra. Första dagen i skolan efter lovet var finfin, framför allt för att jag fick träffa mina klasskamrater igen. Tyvärr var inte vår riktiga mattelärare tillbaka, men vår gamla vikarie pratade om småsmåsmå troll och berättade en hemlis och Vendela och jag virrade bort  den första kvarten av mattelektionen på grund av en gammal lapp, så det var helt okej ändå.

Min sjuttonlista börjar arta sig, men jag tar gärna emot låttips med (eller utan) anknytning till sjutton.



Nu: Dags att dejta fysikboken. Coolt.

Utkast: Mars 5, 2011


 



Jag vet inte riktigt hur jag ska sammanfatta veckan på ett rättvist sätt, men det har i allen fallen varit galet grymt härligt undebart fint roligt knäppt bra. Utropstecken.

I Milano var det vår, vi gick utan jacka och åt hemlagad glass i solen och fyndade i de billigare affärerna på Corso Buenos Aires. De flotta butikerna som sålde Dior och allt vad det heter gick vi inte ens in i, fönstershopping gynnade våra plånböcker bäst på den gatan. 

I skidbacken var det också sol, och galet mycket svenskar. Om inte bergen var så stora skulle jag nog tro att det var vårskidåkning i svenska fjällen. Men icke, Italien, Champoluc, Saint Jacques. Vi åkte skidor hela långa dagarna, från att första liften började röra sig på morgonen tills det att den sista stannade på eftermiddagen. Till och med lite längre en dag, men det är en annan historia... När det blev lunchdags åt vi pasta och glassade (glasses, glasses it's my work!) ute på någon terass. Åsa och jag hittade ett trevligt litet smultronställe där vi vek rosor till servitörernas och servitrisens mormor. (?)

Hotellägarna var världens snällaste. Om kvällarna popade vi popcorn i popcornmaskinen, spelade kort med småpojkarna i lobbyn/baren/vardagsrummet (okej, de var 95or och 96or, men för en gång skull fick jag vara älds i alla fallt!) och gosade på hunden på hotellet. En kväll tänkte vi göra stan, eller ja stan och stan, byn skulle jag nog säga. Det var dött så vi tog bussen hem igen och stötte på två svenska pojkar, varav den ena visade sig gå på min skola. Jomen tjena, de bodde på hotellet bredvid vårt.

Galet lyckad Italienresa med Åsa, fem bandykillar och några föräldrar. PUSS


RSS 2.0