SÖNDAG, lovdag 2


Knas, klockorna är/borde vara omställda nu vilket alla självklart inte är. Jag förstod inte varför mamma och pappa var så sega vid frukosten, jag åt snabbt och var påväg att börja göra mig i ordning, innan jag kom på att det var en hel timme kvar till vi skulle åka.

Hur som hellst, nu åker jag till Nina!!

Kram.

29 OKTOBERSmått underbara flickor jag känner. Konstigt och dumt att vi numera går på olika skolor och inte ses så ofta. Men vad sägs om en favorit i repris, snöbollskrig i vinter? :)

Puss ♥

POJKBANDJag som stort fan av skagapojkarnas band Majoritet Synfel kan ju inte annat än gilla nyinspelningen av denna låt.

Ps. Det är höstlov nu och ikväll ska jag hem till Emma. Yeeey! Ds.


25 OKTOBER ( 4 dagar kvar till lovet! ) Jag åt för mycket mannagrynsgröt till frukost.
 Jag började klockan 10.00. Två av fyra lektioner var inställda, varav en 1,5h franskalektion.
 Jag får potatis, bruna bönor och fläsk till middag.
 Jag ska snart på träning

ett litet minus i tillvaron är att jag fryser om fötterna och att jag har kemiprov imorgon.


.

Nu ska inte jag skjuta upp kemipluggandet längre.


eller..?

23 OKTOBER NORRKÖPING

Så här kan det se ut i Norrköping en helt vanlig, lite regnig höstdag.

Och så kan det se ut så här...

..när IFK Norrköping spelar säsongens sista match och går upp i Allsvenskan!!!Och på en annan fotbollsplan i en annan del av landet vann Vallentuna Damfotbolls F18-lag samtidigt finalen i St: Erikscupen!!!!!!  Vi är bäst i Stockholm! Jag är så gryymt stolt över mina duktiga lagkamrater! :D

På expressens hemsida står det så här


22 OKOBER

22 oktober? Nej? Eller?

Så här såg det ut när jag vaknade imorse. Jag gillar'e!


Efter skolan träffade jag Hannis en snabbis, och provsmakade choklad i Täby Centrum. Det var gott!

KRAM

OM EN VÅRDAG

Fåglarna kvittrar och solen skiner på snön som sakteliga börjar smälta bort och försvinna. Skönt efter flera månader med snö, för trots att jag älskar vintern och snön är det så härligt att återigen få se gräset, barmark och en och annan tussilago i dikeskanterna. Eller? Bortsätt från tussilagorna och att det faktiskt inte har varit snö i flera månader, är det en ganska bra beskrivning av idag.

För tänk vad glada människor skulle vara, om det vore mars och inte oktober. Det skulle ju vara en riktigt fin vårdagseftermiddag.

Nu är det istället som sagt oktober, och imorse när vi drog upp rullgardinerna möttes vi förvånade av en vit värld. Va? För vissa blev det en bra start på dagen, för oss som inte har något emot att snön är tidig!(Trots att vi självklart förstod att den inte kommit för att stanna) För andra blev det en ren besvikelse att vakna upp till vintern, för det skulle ju bara bli blött och slaskigt när solen kom fram senare på dagen.

Det är säkert de sistnämnda som blir gladast över att snön äntligen börjar smälta bort sedan någon gång i mars, april. Men egentligen är väl ändå idag till och med finare en denna dag som vår, för vore det vår skulle det vara kala gråa och tråkiga träd som kom fram under snön. Idag droppar den döda snön ner från träd täckta av fina gula löv.  

För att vända upp och ner på saker och ting, och för lite plats för tankar.


21 OKTOBER ( åtta dagar kvar till höstlovet)

  • Jag började klockan 10, som varje torsdag, men hade bara en halv franskalektion idag
  • som följdes av lunch kombinerat med ingen datakunskap, alltså håltimme från kvart i elva till halv två.
  • Håltimmen spenderades i Täby centrum med V och A, mycket trevligt. I min plånbok har jag numera en gratis kaffe på Mc Donalds tillgodo. Ja inte bokstavligt talat förstås!
  • När vi slutat sedan, stod jag och V uppe på högsta våningen vid våra skåp och filosoferade. Det är sådan fin utsikt, så häftigt på något vis. Efter ett tag funderade vi på vad vi egentligen höll på med och jag hade precis missat ett tåg men det gjorde ingenting.
  • På perrongen (i väntan på nästa tåg) satt jag på räcket, dinglade med benen och lyssnade jag på The Ark på hög volym
  • Solen skiner och löven är fortfarande sådär härligt gula
  • … och det vankas pannkakor till middag!!Någon gång ska jag klättre upp på ett stort tak. Ta med mig lite fika, en kamera och en vän eller två. Sitta där och titta på allt, förundras över hur liten man är fast vad bra man har det. Springa omkring och leka och ha det roligt.


20 OKTOBER

Jag blir alldeles slutkörd på våra idrottslektioner, jag vaknar alltid på tisdagmorgnarna med träningsverk i hela kroppen. Jag är inte till för att hoppa, göra kullerbyttor och sådan där. Mina muskler är i alla fall inte vana vid det.
Nästa vecka ska vi klättra, vilket kommer mycket passande för jag ska klättra klättervägg på höstlovet. Fast jag tror inte att mina muskler är gjorda för att klättra heller. Men kul för det!

Jag är hungrig och jättesugen på mammas köttbullar, så vilken tur jag har att mamma står och steker just köttbullar.Det känns ganska bra, jag är glader! Ikväll ska jag på SKU och träffa bra människor. Och höstlovet närmare sig..!:)


LANDSLAGSTRÄNARE

Jag finner det lite smått komiskt att föredetta elverkets/volleybollandslaget tränare tränade mitt fotbollslag i volleyboll tidigare idag.

17 OKTOBER

Tänk om mina skagavänner bodde lite närmare. Och tänk om jag inte ville lika mycket, i detta fall resa. Tänk om inte allt dyrt kom på en och samma gång. Tänk om jag skulle ha ett jobb så jag kunde tjäna mina egna pengar. Då skulle det vara lite lättare i alla fall.

Tills dess att jobb är skaffat och pengarna rullar in... får jag helt enkelt välja bort vissa saker... och jag tycker inte om det.Jag har bakat äppelkaka och städat. Nu ska biljetter till Göteborg bokas och sedan kaka ätas.

Puss och hej.

OM ATT RESA MILJÖMEDVETET

Man vill att ungdomar ska bli mer miljömedvetna. Att de ska åka tåg istället för flyga när de reser, en jättebra tanke som självklart inte bara gäller just ungdomar. Men. En sak man tydligen inte förstår är att just studenter/ungdomar inte är de rikaste i denna värld. De väljer ju gärna de billigaste alternativet, vilket inte alls är särskillt konstigt.

Tur och retur, Stockholm-Göterborg med tåg kostar 1120 kr. Restid tillsammans: ca 8 timmar.
Med flyg tar denna resa ca 2 timmar, och kostar 940kr.

Okej, det är inte så stor prisskillnad, visst skulle man kunna lägga några hundringar extra för miljön. Men så kollar man på restiderna. Jag bara älskar att sitta ensam på intercitytåg i flera timmar och andas in dålig varm luft.

Jag väljer i alla fall flyget, för den här gången åtminstone. Biljetter ska bokas idag har jag bestämt.

Puss.♥


15 OKTOBER


Och det är lång väg ner, och jag skulle aldrig ramla mer. Det var kallt och lång kö utanför Bengans igår. Bara för att få se Herr H i ögonen för en sekund, få hans namn skrivet på skivan och sedan gå vidare. Ganska fånigt egentligen. Och man önskar att man inte var en i mängden 16-, 17åriga tonårstjejer utan istället kanske ett trettioårigt manligt Håkanfan.

Jag Elin och Mona gick och åt på PizzaHut efteråt, det var mysigt och vi satt kvar länge för vi ville inte gå ut i kylan.

Puss. Elin

13 OKTOBER


För exakt tio år sedan släpptes Känn ingen sorg för mig i Göteborg. Lilla jag hade precis börjat sexårs då, jag var nog en sådan där liten tjej som ständigt bar omkring på sitt pennskrin fullt med pennor i alla dess färger, stolt över att äntligen börjat skolan, som hoppade hopprep och spelade fyrruta på rasterna och tyckte om sin fröken. Och som inte hade en aning om vem Håkan Hellström var. (Stackars barn!)

Idag släpptes 2 steg från Paradise. Jag har precis börjat ettan i gymnasiet, bär ständigt omkring min ganska så fullklottrade kalender, har en penna i bakfickan och är med min nya klass på rasterna, och vet mycket väl vem denne Håkan är. Jag och Vendela gick och köpte var sitt exemplar av skivan direkt efter skolan, och sedan jag kom hem har den gått på repeat hela kvällen. Och i och med detta har jag helt glömt bort datakunskapsprovet imorgon, och nästan franskaglosorna.

Kram♥

Ps.
Jag har hört rykten om att värmen sätts på i skolan på fredag! Underbart, för det är så förbaskat kallt i min skola, man fryser ju tår och näsa av sig! Ds.


12 OKTOBER
Här ska duschas och sedan ses på fotboll! (sen är det bara att hålla tummarna och hoppas att biologiprovet imorgon går bra)

Puss♥


8 OKTOBERIbland önskar jag att jag bara hittade massa tusenlappar under kudden. Kanske vann en miljon eller något sånt.


6 OKTOBER

Överexalterad. Hoppande bland virvlande gula löv och med håret fladdrande kring mitt huvud, påväg att möta Emma och Matilda. Det kändes inte ens kallt ute, trots att det blåste som sjutton! Kanske för att jag var så glad och varm inombords.

Jag vet inte om det märktes, men något i min mage tog liksom ett skutt och jag kände hur hela jag sken upp och blev ännu gladare när jag såg Hanna utanför kyrkis. Det var alldeles för länge sedan jag träffade flickan, men oh hon är sig lik, ja konstigt vore det såklart annars. Det var en riktigt bra kyrkkväll idag, så många glada människor och så mycket god tårta. Tihi.

Idag förresten lekte vi krabbor på biologin. Jag överlevde faktiskt ganska länge med min lilla sked som matredskap.

Puss

Ps.
Vendela, glöm nu inte bort honungen i teet, och sömnen är också viktig (mamma Elin). Några kramar skickar jag dig, hoppas dom värmer!:) kram pårej. Ds.

ATOMBOMB

Kom, kom atombomb
Om vi nån gång, nånsin blir som dom
Känns som om alla är äldre nu och ser efter varann
Dom har gått för att leva sina liv
Och gud vet att jag måste leva mitt

Jag står I vasaparken
Ser pojkar och flickor gå igenom kärlekslunden
Jag skulle byta plats med vem som helst på sekunden, om jag kunde...

Alla är äldre nu och ser efter varann
Dom har molnen I famnen
Men du skriver ord som mord I handen

Ahh, kom, kom armageddon
Om vi nån gång, nånsin blir som dom...
Denna låt spelade jag gång på gång medans mitt internet inte ville göra som jag, men jag spenderade ju den tiden finfint. Puss. (Nu går du och lägger dig Elin!!)

4 OKTOBER

Nu blev ju klockan på tok för mycket med tanke på att jag hade tänkt gå och lägga mig tidigt.
Eftermiddagen och kvällen har spenderats med för mycket labrapport och (för) lite gitarrspel. Men så självklart har jag ätit bullar, nybakta. Jag hoppas att ingen har missat att det är den fjärde oktober idag, alltså kanelbullens dag.  När jag tänker efter firar jag nog denna dag mer än nationaldagen, fast det är kanske inte så konstigt.

Nej det var ju det där med att sova, jag kommer nog somna bums när jag lägger huvudet på kudden. Fast jag förundras fortfarande över att jag inte är tröttare än vad jag är, eller är det så att jag är för trött för att känna det kanske?


Dröm sött på er.

RSS 2.0