igår:

jag körde bil hem i natten och när jag vaknade igår morse gick far och bror omkring och sjöng att "vi ska köpa studentklänning fy fan vad vi är bra".
 
Alla fyra sprang in och ut genom provrum och butiker och att hela min familj engagerade sig i detta är ju ganska (väldigt!) komiskt.

det känns som liv det luktar vår

 
äntligen äntligen har jag haft  två ganska vanliga veckor och på något vis ser jag något positivt i den där rastlösa känslan, då jag försöker få tiden att gå så att jag får gå och lägga mig men strax därpå inser att jag borde sova för länge sedan. ( för plötsligt har det gått några timmar och jag har ingen aning om vad jag gjort under den tiden)
 
det är sol och det är april och jag tror att det ger oss energi.
nu har vi en månad kvar
 
 
 

istället för söndagsmisär:

 
vi åt jordgubbar vindruvor hallongrottor och spillde te på mattan.

minns att någon sa att april skulle bli den bästa månaden

och ja, kanske är det faktiskt så.
 
"Hur kommer det sig att du är här?"
"Ja vad ska jag säga, kompis kompis kompis kanske. Typ."
Amanda och jag var på takfest och det var ganska konstigt att vi var där, för egentligen kände vi ingen alls och vi visste inte alls var kvällen skulle bära oss. Vi chansade utan förhoppningar och det visade sig att vi var kompisar till kompisar, och Stockholm är väl inte så stort. Eller så råkade vi bara hamna i någon slags knutpunkt, på ett hustak där vi drack öl och såg solen gå ner bakom andra hustak, och där det sedan blev fest nere i studentkorridoren på våning två. Kvällen bar oss rätt.
 
Stockholm är nog min stad.
 
Nils och jag söndagshängde på hans balkong och pluggade religion och drack kaffe i solen, aprilnjutare. Aprilsol. April april april. Det låter liksom bra, april. Visst är det en bra månad?

Vendela

 
sjuttonde april är vendelas dag, igår fyllde hon nitton år.
 
och det finns så mycket som skulle vara så annorlunda om du inte varit med mig de senaste trettiotvå månaderna
 

april 16.

igår diskuterade vi vinster i välfärden på samhällskunskapen och våra åsikter skiljde sig en aning, och det är väl kanske bra att vi tycker olika... men.
 
efter skolan jobbade jag och när vi gick hem från dagis, hand i hand, utbrast mitt barnvaktsbarn helt från ingenstans att "jag vill ge gratis medicin till alla som inte har råd!". han skulle även uppfinna en bil som går på saft och när vi gick förbi en tom glasflaska plockade han upp den från marken och sa "den ska jag återvinna".

april 14.

sprang hem till Rebecca på den än grusiga men torra asfalten. trettiosju sekunder.

april 13.

"jag tycker inte att det är konstigt att vuxna har nallar för de borde få ha det precis som jag har, det är inget fel  med det faktiskt."

april 14.

om 47 dagar tar vi studentent ocvh den här veckan har varit konstig men vi har haft så otroligt roligt. I tisdags var vi  hembjudna till vår handledare för att dricka bubbel i hans lägenhet, och sedan gick vi alla vidare till vår skiva. Vi åt middag och höll tal till och om varandra och allt blir så bra med min klass och mina bästa lärare. Sedan dansade vi tillsammans, till bailando, kramades hårt och något av det bästa var nog ändå när vi skulle säga hej då till Lena, men precis när hon skulle gå bytte dj:n låt och Lena slängde ifrån sig jackan bara för att springa ut på dansgolvet och dansa med oss. carpe diem. Morgonen efter hade vi samhällslektion och vår lärare berättade om när hon var ung och studerade och drack te och åt rostat bröd mest varje dag.
 
och kvällen därpå dansade och sjöng vi igen, till våra låtar.
 
igår tog jag taxi och buss från jobbet och promenerade i duggregnet hem till Amanda. När jag svängde upp på hennes gata hörde jag musik och skratt och det kändes som att jag var påväg hem. jag log. Vi firade att det var 48 dagar kvar till studenten och det var så många bra människor där, och stadiga klippor att luta sig mot sjunga med dansa med skratta med kramas med prata med. Imorse när vi vaknade var det vår och jag stod barfota i pyjamas utanför dörren och bara andades och när vi städat och ätit frukost så promenerade jag och Vendela ner för gatan och vi sjöng att "johnny var evas hjärtas låga" med armarna om varandra.

Kraków 4.

och det här är sista delen av vår resa till Berlin och Krakow.
 
 
och vi hängde på en bar en kväll och dagen efter föll snöflingorna över Krakow. Vi åt middag på en judisk restaurang, i en villa som tidigare varit ett judiskt badhus, och det kändes som att sitta mitt i någons vardagsrum. Några musikanter spelade klezmermusik och det var så otroligt häftigt. Så klagande men ändå hoppfullt, på något vis. Kanske är det en bra skildring på allting som den här resan har handlat och handlar om.
 

april 7.

när de andra åkte hem så stannade vi kvar hos Nils. Åt upp de sista popcornen, pratade och kom kanske varandra närmare och sedan hade det plötsligt gått flera timmar och det var mörkt och helt tomt på vägarna när Amanda skjutsade hem mig. 

RSS 2.0