"så du är en sån där luften-smakar-som-en-jordgubbspajtjej?"

 
 
 
en solig dag i maj, nio månader efter vår första fotolektion med Christoffer och idag ska vi ha vår sista.
 
jag har lämnat allt som tynger mig
 
det är sommar och jag har fått årets första myggbett mitt sista prov är gjort och på fredag tar vi studenten och fastän så mycket är ovisst och okomplett så känns det som att jag håller på att falla på plats.
 
jag förlänger mina steg

från assisi ju!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
lite så här såg det ut när vi åkte till italien över några dagar i början av maj.

niotjugofyra

på fredag ska vi lämna tillbaka våra datorer som följt oss nästan hela gymnasietiden, och jag undrar ibland hur skolan tänker när de förser eleverna med datorer men tar dem ifrån dem innan deras sista inlämningsuppgifter och prov är färdiga. Det är väl ett ilandsproblem, men hur är det tänkt att vi ska komma åt våra internetbundna skolböcker och halvskrivna uppsatser?
 
kanske ska jag faktiskt bli logistiker när jag blir stor
 
idag frågade mitt barnvaktsbarn vem i skolan jag ska gifta mig med, för det brukar man bestämma i skolan sa han. Jag sa att jag inte visste det, och att jag inte trodde att det skulle bli någon i min skola. Och så skrattade jag lite och sa att just giftermål inte är något jag tänkt på alls egentligen. Han verkade dock ganska säker på sin sak, han skulle gifta sig med Lovisa. Fastän hon skrek lite mycket ibland.
 
 
tre veckor kvar.

aprilväder i maj

 
 
 
 "Den ena lär ha jagat den andra, varpå de båda fastnade i orgelpipan. De mumifierades på 1860-talet". Tjo katt!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
ena stunden spöregnade det och andra var det klarblåhimmel och sol. Som aprilväder fast i maj. Eller bara typiskt brittiskt kanske.
 
Jag, bror, mor och far åkte till Dublin. Mest för att dricka öl och lyssna på irlänsk folkmusik på pubarna och för att besöka Guinness bryggeri och Jamesons gamla destilleri. Vi promenerade fram och tillbaka på gatorna och fick lyssna på massa duktiga gatumusikanter och besöka gamla kyrkor med golv täckta av fina keltiska kakelmönster, och en dag åt vi lunch i en kyrka ombyggd till restaurang.

assisi:

 
för en vecka sedan var vi i italien.

vår sista april

 
Det regnade inte längre och solen sken ner på innergården.
Lennart höll tal och med handen på hjärtat satte vi våra mössor på huvudet.
 
I tisdags hade vi mösspåtagning och vi spelade brännboll och fotboll och skrattade och skrek och hade fightclub och det spelade ingen roll att vi fick blåmärken och leriga byxor. På kvällen grillade vi hos Amanda och snart snart snart är vi där. Snart tar vi studenten.Trettioendagar kvar tillsammans.
 
och fastän jag nästintill varit lite rädd inför det, mest sett det sorgliga i att lämna skolan och klassen och lärarna, så börjar det kännas ganska bra. Den skräckblandade förtjusningen håller på att omvandlas till endast förtjusning tror jag.

RSS 2.0