badtunna och pizzabak:

 
 
 
 
 
 
 

: en söndag tyckte Åsa och jag att vi inte fått nog av varandra efter ett par intensiva jobbveckor, så vi tog en heldag som började med lunch och biobesök, följt av matlagning och middag (helgrillad kyckling med colaburk uppstoppad i rumpan, såg så brutalt ut att jag inte lägger upp den ovärdiga bilden. Vegetarianen i mig sa njaaa men smaklökarna sa inte så dumt!) med hela familjen Gran. Därefter följde kvällens huvudpunkt; vi klappade oss själva på axlarna och belönade oss med Åsas tjugoårsrosé och varmt tunnbad. Och lite ost och frusna vattenmelonskuber.
 
 
 
 
 
 
 
: måndagen efter hade jag middagssällskap av Vendela. Vi ville göra pizza, så vi satte en deg på jäsning och skivade tre sorters päron, smulade chèvre, picklade rödlök och kavlade ut pizzan och skjutsade in på bakstenen i ugnen. Tio minuter eller kanske en kvart senare var middagen serverad mmm och sedan åt vi kladdkaka med kardemumma till efterrätt.
 
 

ett första dopp:

 
 
 
 
 
 
 

 
 
 

 
 
 
 
 
 
: att åka till en folktom badplats när vi alla slutat jobbet och se på lugnet som lägger sig när alla barnfamiljet åkt därifrån för länge sedan. Höra båtar långt borta och måsarna på klippan intill och vågorna som krusar vattenytan och det blir ringar på vattnet kring er när ni simmar. Värma sig med te och äta chokladbollar och kolakakor som våra mammor bakat och se ett ufo komma allt närmre för att visa sig vara et flygplan. Och solen gick ner och kvällen blev natt och det är sommar fastän kvällen kanske något kall.
 

midsommarafton

jag tror att jag hörde på radion att det var en av de kallaste midsommaraftnar, men det värmer så mycket att få fira med de bästa av människor. Ursäkta klyschan, men jo det värmer på riktigt och jag är så glad över att ha så fina vänner. Så här såg det ut när Annika bjöd in oss till att fira midsommar med Madelene.
 
Rebecca var där.
 
 
Annika och Sofia
 
Värdinnan, bästa Madelene, stod för lokal och hade fixat fint såklart. Brun var hon också, för hon kom hem från Spanien kvällen innan.
 
Vi drack sangria och åt sill, potatis, fetaostgratinerade rödbetot, paj och ost.
 
Annika igen, wow.
 
och Sofia, midsommardröm!
 
 
Amanda dök också upp. Hon hade cyklat hela vägen från Brottby!
 
det knöts massa kransar såklart, som sig bör när det är midsommar. Rebecca som smet iväg några timmar för att jobba mitt under kalaset kom tillbaka med två fina buketter med altarblommor, som vi fyllde ut våra kransar med.
 
 
det såg ut som att Vendela och Amanda skulle gifta sig. Fina.
 
Så småningom tände vi grillen och det blev middag. Christoffer hade gjort egen sushi med jättestark wasabi, det var roligt. Bror och Linnea dök också upp och när värmelamporna och filtarna inte längre räckte till förflyttade vi oss in till soffan.
 
 
 
Oscar och Madelene gjorde varma kaffedrinkar och vi åt efterrätt. Framåt småtimmarna, när det börjat ljusna igen, fick vi som var kvar för oss att spela kubb. Jag, Madelene, Fredrik, Cornelia, Amanda och Christoffer delade in oss i två lag och jag tror att vi vann var sin gång.
 
en av de sista bilderna jag har från midsommarafton är denna selfie på Amanda, och jag låter den avsluta detta inlägg.
 

RSS 2.0