je t'aime

Jag har druckit varm choklad och tittat på An Education. Den var fin och sådär mysig att se på, dock inte så bra som jag trott, men den gjorde mig hemskt sugen på att åka till Paris. Om inte franska språket vore så förfärligt hemskt trist skulle jag nog flytta till Paris en dag. Jag vill tågluffa! Jag måste skaffa mig ett jobb mina vänner!!!
(klipp dig och skaffa dig ett jobb!)Innan jag klev av tåget en station tidigare för att hyra film och köpa mjölk, hade jag och V varit på Fotografiska. Och luffsat i snömodd och åkt båt.

Puss.

Ps. Nu är det bara tjugofem timmar kvar av 2010. Jag hade nästan glömt bort att det är nyårsafton imorgon.

polaframes

Idag har jag stött på Lars Winnerbäck. (Och hans som spelar Ville i Livet enligt Rosa.) Jag har köpt magnetramar och en jacka som är helt dunderbart fin. Min kreativa sida har letat sig fram, jag har börjat sy en tygpåse. Och skrivit ut bilder, tejpat fast i ramarna och klädnypat fast på snörerna ovanför mitt skrivbord. Jag har även bestämt mig för att boka en frisörtid. Imorgon vet jag inte vad jag ska göra. - Elin G till Elin B kom. (walkie talkie-brus)


Bilden är lånad av Vendela utan att ha frågat men jag hoppas det är okej. Så ser jackan ut Nina :)


Götgatan var grå och kall av seklets värsta vinter
Det var tungt, att gå....

....och hon mötte mig med sitt leende
Hon sa, "Ta min hand, jag följer dig, vi ska åt samma håll"

Lasse har skrivit en sång om dagens möte med mig. Fast nej det är förstås inte sant, vi var påväg åt helt motsatta håll.

Kram ♥

igår kväll klockan 23.00

Dagen som planerades bli galet hemskt rastlös blev en sova till lunch-dag, följt av korv på Ikea med tidigt slutande mamma samt besök på Barkaby Outlet. En dag som slutade med att jag fann mig själv sittandes i soffan, tittandes på Kungabröllopet - Bakom kulisserna. Under dagens hade det även setts på The O.C (ojoj jag faller tillbaka i sensommarens beroende…), ätits julmat och skrikits, bankats och nästan slängts ut datorn genom fönstret. Nu ska jag förlita mig på min bok, och skita i teknik som ändå inte fungerar som den ska. Hoppas jag kan publicera detta inlägg nu.

Pöss


another sunny day


Efter att jag har duschat måste jag leta upp min mobil och slå en pling till Göreborgsflickan och sedan kommer farmor.

puss

nu ska jag ta på mig mjukisbyxor och mysa ner mig i soffan

Ibland undrar jag om jag faktiskt inte är född i en alldeles modern tid. Jag skulle passa så mycket bättre som typ en Madicken. Eller som Pippi eller Kajsa Kavat. Jag och mor kollade precis på Astrids Jul på TV. Astrid Lindgren, jag är nog kär i varenda en av hennes figurer.

På tal om kär! Jag har gått och kärat ner mig i mitt nya objektiv som jag fick av tomten igår. Helt dunderbart är det!
Hoppas ni hade en fin jul och god forsättning på er som man brukar säga. KRAM ♥
 
Jag fick biljetten till Håkans konsert på Trädgårdsföreningen också. Och stumpor, rouge, en legobitsring, Grönankortet och kuvert med bidrag till spargrisen.

tomteland
Jag måste bara börja att säga att jag nog måste vara bäst på att reklamera, jag ska få pengarna tillbaka! Dock är det ju förstås lite tråkigt att mina fina kängor gick sönder så fort.

Annars? Det är jul på riktigt nu. Grenarna på våran egenhuggna gran är ganska glesa, men under granen är det proppat med paket. Jag älskar paketer (som en viss Rebecka sa en gång). Tomtarna har krypit fram ur sina vrån och vi har en egen liten Kajsa Kavat som säljer polkagrisar. Något som jag tycker är ganska vidrigt är att vår gris som ligger och puttrar i grytan är hårig! Små korta svarta hårstrån sitter här och var på julskinkan...
Nu ska jag se på de två avsnitten av julkalendern som jag har missat. Sedan är det bara att vänta. Snart kommer tomten.

Pöss.

ps. Det här tycker jag var kul. ds.

say yes

Idag träffade jag tre söta tanter när jag stod på busshållplatsen. De pratade om barnbarn som just tagit körkort och skulle hämta dem på julafton, så de gällde att hålla i sig ordentligt.  De pratade om läkare som bad folk stanna inne för de inte hade plats för fler halkskador, att det kanske vore bäst att sätta på de där dubbarna under skorna ändå. De kom på mig med att stå och fnissa och tjuvlyssna vid sidan av. Den ena önskade mig en god jul när de klev på sin buss.

visst nämnde jag att pepparkakshus var på g..?

...och de översnöade cyklarna i Uppsala?

Ps. Idag har jag varit vuxen och skickat ett mail om reklamation, och använt massa vuxna ord. Och så är alla julklappar färdigköpta. Ds.

äventyr

Bortsätt från en försenad 524:a som gjorde att vi missade upptåget, gick resan till Uppsala finfint. Konstigt egentligen att man nästan aldrig varit i den staden som bara ligger en timme bort (om bussar och tåg går som de ska alltså.) Elin mötte upp mig och Hanna vid stationen,  sedan bänkade vi oss ganska snabbt på ett supermysigt café. Efter det hamnade vi hos en frisör, sedan i en tom biosalong och till sist vid Elins översnöade cykel vid cykelparkeringen intill stationen. Fin dag!

pussar och kramar.

...och dröm sött.

när fjärde ljuset brinner vi hugga julegran osv...Lyssnar på Fairytale of New York med Plura och Håkan. Idag är det fjärde advent och för precis fyra veckor sedan skrev jag såhär.  Och på jobbfronten är fortfarande inte mer än två cv:n utdelade, dock tjänande jag hela 130 riksdaler på att stryka skjortor här om dagen.

Dagens händelse: Familjen Gustavsson gick ut i skogen och högg gran. Eller skog kanske är lite överdrivet, snarare ett dike intill en skogsväg. Att hugga gran har tidigare för mig betytt gå till statoil och ge ett bidrag till hockeyklubben och få med en tillplattad jul gran hem. Särksrivningen är medveten, hockeyklubben brukar nämligen ha lite problem med just det.

Väl hemkommen blev det pepparkaksbak. Tak, väggar, skorstenar och ett och annat hjärta. Pepparkakshus på G!

Puss.

ps. Undrar om inte snön borde börja ta slut nu..? Himlen måste spara lite till nästa år också! ds.

inbillad förälskelse♥ Ser på Karl-Bertil Jonsson och tycker att trumpet är ett fint instrument.
♥ Skulle hemskt gärna vilja se denna film
      ...men även dessa:
   ♦ Harry Potter och dödsrelikerna
   ♦ Cornelis
   ♦ Narnia - Kung Caspian och skeppet Gryninger

♥ Tycker om att gå på snötäckta kullerstensbelagda gator i Gamla stan, och att dricka varm vit choklad på Kaffekoppen med Vendela.

Ps. Hittade ett julklappsrim i DN imorse:
"Blitt sparkad runt några gånger?
Som en del måste bli"
Lyssna på undersköna sånger
Fyll hjärtat med eufori

Kanske passande till en julklapp till mig, mamma och pappa? Ds.

come togetherGod morgon! Jag har luffsat omkring i kyrkan Matthiasgården i bara pyjamas och raggsockor och ätit gröt och pepparkakor. Mys!
Innan det var jag på julkonsert och ni ska veta hur stolt jag är över mina klasskamrater! Grymma!

Puss hej leverpastej!

om att glömma att sakna

Det är nog ganska vanligt att man glömmer bort att sakna, i alla fall händer det mig mer eller mindre. Och glömmer man bort att sakna, blir det sedan jobbigt när man väl kommer på hur mycket man faktiskt saknar till exempel en person. Kanske för att man får lite dåligt samvete, för att man inte ägnat denna person en enda liten tanke, inte bytt ett enda ord och kanske helt enkelt, om det gått tillräckligt lång tid, glidit ifrån personen i fråga. Kanske är vi lata, eller tror för lite på oss själva, för oftast när det gått för lång tid försöker vi inte ens återuppta kontakten, för vi vet att det inte kommer gå, att det inte kommer bli som förut. Ett enkelt grattismeddelande på facebook en gång om året slänger vi in, kanske ett jag saknar dig-meddelande ibland, men mer än så blir det inte. Och visst, det är väl sant att det sällan blir som det en gång var. Livet förändras var jag än går och det kommer kanske inte alltid va' vi två. Det är nog inte meningen att vi ska hålla kontakten med alla. Men om en person en gång betytt mycket för dig, kommer den alltid göra det. Minnena kommer alltid finnas kvar, minnen som format dig till den person du är idag.


svävar

Gör ingenting, tänker på ingenting, slappar helt galet och det är dunderbart skönt.

månskensregnKollade på månen när jag låg i sängen igår och skulle sova, det kändes fint på något vis. Jag har aldrig tidigare lagt märke till att jag ser månen från min säng.

Kvällen ska ägnas till att göra ingenting. Fasligt skönt! Kanske ska jag börja läsa tegelstenen som lånades på skolbiblioteket tidigare idag. Harry Potter.

Kramar till folket!!

Ps. Endast två lektioner kvar innan jullovet. Ds.


låt oss fly

Imorse på radion frågade de en flicka om vilken hennes favoritlåt var. Gubben i lådan sa hon. Radiopratarna verkade dock inte veta att det finns två lådgubbar, och att denna flicka faktiskt inte menade den gubben man sjunger om på dagis, och skrattade därför lite försiktigt och höll förvånade med om att ja den sången är ju bra.

Om en vecka är det jullov, smått fantastiskt. Om fem terminer tar jag studenten, men nu ska vi inte ta ut händelserna i förstkott. Strax, när övriga familjemedlemmar kommit hem,  ska vi åka till Sälen för att sätta igång skidsäsongen, precis som vi brukar så här vid luciatider.

Ganska precis ett år sedan. Fotot är taget av Linnea Carlberg.

Ha en bra helg! Kramar♥

Ps. The Ark ska sluta. Lite sorgset tycker jag. Ds.


nionde december är ingen vanlig dag...för det är Hannas födelsedag! Snygghögen bjöd på kladdkaka och Elin och jag bjöd på pressenter. Och så bjöds det på en underbar födelsedagspose som ni så fint ser ovan.
Planer har planerats och mys har mysts, och just nu sitter jag och funderar på vilka som egentligen klottrade dit Nöten, Nöten och Hannibal ♥ på väggen i Hjälmstaskolans omklädningsrum. (som dock målades över under sommaren mellan åttan och nian)

KRAM

textmeddelande

Idag smygtittade jag, Amanda och Vendela på julkalendern inne i kulan på rasten och när vi slutat gick jag och V till Täby och provade nya McFlurry Toblerone. Fina små stunder som lyser upp och behövs när ma vet att man har ganska mycket grejer att göra när man kommer hem. Imorgon ska jag till födelsedagsbarnet Hanna och sedan väntar en hög skolböcker där hemma. 

På fredag eftermiddag åker jag till Sälen, oohh skidsäsongen tar fart!

Läget?
Jag tror jag har allt under kontroll. Nu måste ett svenskaarbete skickas iväg. På tisdag, efter kemiprovet, ska jag nog vara i fas igen.


igår


för jag kunde ju inte bara stå där två meter ifrån och tycka synd om mig själv för att jag kom för sent och vakten inte lät mig köpa och få boken signerad så jag ropade på honom och han kom emot mig gav mig en kram och vi bytte några få ord fast jag minns inte vad han sa.

lördagkväll

Ungefär såhär såg det ut när vi intog pulkabacken igår kväll. Jag gillar't.

self esteemhittade denna. Ovant att höra Veronica Maggio på engelska, men jag gillar't!

Utkast: Dec. 3, 2010

Jag känner mig som ett litet barn när jag ser alls snö, det är vittvittvitt överallt och det ser så mjukt och mysigt ut och jag vill ut och åka pulka och bygga snögubbar och göra snöänglar och sedan gå in i värmen och dricka te och se på Pelle Svanslös.


Imorgon kommer bli en bra dag, för då ska jag åka pulka med mina vänner. Fast först ska jag in till staden, köpa en för tidig julklapp till mig själv och träffa en man som jag senaste tiden blivit ganska besatt av. Mjau. Sist sa jag att jag skulle ta med gitarren nästa gång, men jag vet inte om jag orkar släpa med mig den. Dock vore det ju faktiskt riktigt coolt att låta Herr H skriva på min gitarr.

Lyssnar förövrigt på Lasse för tillfället, liiite orättvist att bror fick se honom igår. Elegi.


kram.


dubbla vantar och färgglad halsduk

Inte för att jag ogillar vintern, nej nej jag tycket faktiskt om den riktigt mycket. Imorse när jag vaknade var hela min värld täckt av ett centimetertjockt lager rimfrost. Jag hade dubbla vantar när jag gick ut i kylan, som idag faktiskt inte var såå kall. Det var ju hela -14 när jag gick hemifrån!

Men jag har kollat på sommarbilder, och saknar att gå barfota i grönt gräs. Fast när jag går där i det gröna gräset så önskar jag ju att jag kunde lägga mig ner på rygg och göra snöänglar. Attans att man aldrig kan vara nöjd! :PIkväll ska jag se på den sjätte Harry Potterfilmen och äta chokladbollar och dricka någon varmt. Mys.
Min klass är bra. Imorgon ska jag redovisa/spela teater. Jag har gift mig med Amanda flera gånger idag, imorgon ska vi göra det iklädda labbrockar och inför publik.

Puss.


tio stycken fingrar

Ni ska bara veta hur slut jag var i huvudet när jag gick hem från skolan idag, det kändes som hjärnan gick flera meter bakom mig... Jag och min grupp har sprungit runt och inervjuat folk (och ankor) , rättat texter, skrivit och sammanställt rapporten, med endast lunchrasten som paus. 

När jag kom hem bakade jag chokladbollar, jag var minst sagt värd det tyckte jag. Nu vet jag dock inte vad jag ska göra. Franskaläxan skjuter jag upp ett tag, för mitt huvud har inte riktigt återhämtat sig än.

puss på näsan.


RSS 2.0